MINU AASIA

Kui reisimisest saab elustiil

Hakklihapallid Bali moodi

Koostisosad:
  • 500 g hakkliha (sobib nii sea, veise- kui ka kanaliha, kuigi sealihaga jääb veisi mahlasem-rasvasem)
  • 2-3 spl Minu Aasia Bali karri pastat
  • Maitsestamiseks soola ja pipart
Sega sool, pipar ja karripasta hakklihaga ning veereta pallikesed. Võid ka lihtsalt kotletid teha. Loomulikult sobivad sinna sisse ha hakitud sibul, riivitud porgand ja mida iganes keegi on harjnud kotleti sisse segama.

Prae hakklihapallid kuumaõhufritüüris temperatuuril 200 C 15 minutit. Praeahjus saab ka, aga läheb poole kauem. Kotlette võid ka pannil praadida. Hea tulemuse saad ka grillides. Näiteks vormid hakklihast kebabid ja grillid bambustikkude otsas. 


Bali kanakarri

Koostisosad: 
  • 300-500 g kana kintsuliha, tükeldatud õhukesteks laastudeks
  • 2-3 kuubikuteks lõigatud kartulit
  • 2-3 hakitud küüslauguküünt (valikuline)
  • 1 hakitud sibul (soovitavalt šalottsibul, aga tavaline väiksem mugulsibul ajab ka asja ära)
  • 1 hakitud tšillipipar (valikuline)
  • 1 purk kookospiima
  • 2-3 spl Minu Aasia Bali karri pastat
  • 1 spl küpsetusõli (soovitavalt kookoseõli)
  • 2 loorberilehte
  • 1 sidrunhein (valikuline)
  • 5 kahvrilaimi lehte (valikuline)
  • maitsestamiseks soola ja pipart
  • garneeringuks rohelist sibulat, koriandrit, praetud sibulat (kõik valikulised)

Prae pannil sibul, küüslauk ja tšillipipar. Lisa veidike vett ja 2-3 spl karripastat, kahvrilaimi ja loorberi lehed ning sidrunhein. Hauta paar minutit. Lisa kanaliha ja kartul ning hauta kaane all, kuni need on pehmed. Lisa kookospiim ja lase keema tõusta. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri koos riisi ja soovitatud garneeringuga. 


Lihtne India karri

Koostisosad:
1 sibul
1 loorberileht
1 tl vürtsköömneid
1 tl toiduõli
200-300 g köögivilju või
liha.
1 purk Minu Aasia India karri pastat
Kuumuta õlis üks hakitud sibul, lisa vürtsköömned ja loorber. Lisa köögiviljad või liha ja prae segades, kuni need on pooleldi läbi küpsenud. Vala peale terve
purgitäis karripastat ja kuumuta korralikult, kuni köögiviljad või liha on valmis. Parimatulemuse saamiseks lisa hakitud värsket koriandrit. Serveeri koos riisi ja saiaga
(chapati, naan, lavašš). Lisa garneeringuks 1-2 tl Minu Aasia marineeritud küüslauku.



Küüslaugukarri

Koostisosad:
300-400 g köögivilju või liha
1 purk kookospiima (400 ml)
2 spl Minu Aasia marineeritud küüslauku
Kuumuta pannil köögiviljad või liha. Lisa 2 spl marineeritud küüslauku ja sega läbi. Prae paaar minutit ja lisa kookospiim. Keeda kuni köögivilkjad või liha on valmis. Parima tulemuse saamiseks lisa hakitud värsket koriandrit, Tai basiilikut või muud meelepärast ürti. Serveeri koos riisi või keedetud kartulitega.